Здравейте 🙂 Казвам се Кати и се радвам да ви приветствам в моето място за споделяне на вълнуващи моменти и впечатления от пътешествия, екскурзии, преходи и въобще всичко свързано с посещения на нови и различни местенца в България и по света.

Като начало да ви се представя и с няколко думи да разкажа коя съм и с какво се занимавам, от къде и кога се породи тази моя страст към пътуванията.

Както вече споменах аз съм Кати и в момента съм стажантка в една от най-големите банки в България. Няма да споменавам имена по обясними причини 🙂

Наскоро се дипломирах и в момента практикувам това, което трупах като знания няколко години. Може би професията ми изглежда доста различна от хобито, но двете много се допълват.

Няма нищо по-хубаво от това след натоварена и напрегната седмица да се гмурнеш в света на пътешествията, та дори и само за уикенда. А страстта ми към пътуванията е вродена – родителите ми са планинари и аз буквално съм израснала в планините.

От съвсем малка съм била неотлъчно с тях при преходите им, а след като пораснах достатъчно започнахме да пътешестваме и с приятелите ми, които също са любители на природата и не само.

Определено планините са моята страст, влюбена съм в острите скали и спиращите дъха гледки в Пирин, в пъстрите поляни и прозрачни ледени езера на Рила, в спокойствието и магията на Родопите… Но обичам да опознавам не само планините, а и всяко едно кътче, което крие своята история.

Много се радвам, когато имам възможност да посетя чужда държава, да се сблъскам с различна история, култура и ценности. Всяко едно такова пътешествие ме обогатява и усещам как израствам.

Всеки път се завръщам променена и с още една идея по-различен мироглед. Обичам да виждам как живеят хората извън България, какво ги вълнува, по какъв начин възприемат света и нас като посетители. Но това, което обичам най-много е да посещавам малко известни кътчета в нашата родина. А такива има безброй много. България има великолепни места, които не са най-популярните като туристически дестинации, но са очарователни, магични и по един или друг начин пленяват и опияняват.

Независимо дали търсиш подходящо място сред природата за излет, искаш да обогатиш познанията си като посетиш историческа местност, да се полюбуваш на природни форми, изваяни незнайно как, но оставящи те без дъх, да усетиш спокойствието и енергията на някои от многото манастири, в България има всичко. И разкошни морски гледки, и вълнуващи високопланински маршрути, и впечатляващи езера и язовири, и потайни местности с неразгадано минало…

Има много места, които си заслужава да бъдат посетени и опознати. Това ни дава още една част от пъзела на миналото  и разширява нашия мироглед. За това ще бъда щастлива ако успея да разпаля вашето любопитство и да събудя желанието за пътешествия. За целта ще ви разказвам за местата, които съм посетила и които са ме впечатлили с надеждата да разпаля пламъчето и във вас 🙂